Porsche 924

 

Compleet originele Porsche 924 met slechts 48.000 kilometer

Specificaties

Kenteken: HZ-351-J
Bouwjaar: 1981
KM Stand: 48.000
Verbruik km/l: –
Topsnelheid: -km/h
Uitvoering: Coupe

Highlights

Radio Cassette
Elektrische ramen
Lichtmetalen velgen

In eigen woorden

{

Porsche ontwierp de ”924”, omdat Porsche verwachtte dat het bedrijf te weinig rendement zou behalen als zij uitsluitend de Porsche 911 zouden verkopen. Het moest een goedkoper model worden gericht op de minder draagkrachtige klanten, maar wel met de eigenschappen van een echte Porsche. Na uitgebreid overleg werd de productie uitbesteed aan Audi. Een groot verschil met eerdere Porschemodellen was de vooringeplaatste watergekoelde 2 litermotor. De bijzonder goede rij-eigenschappen dankte de 924 onder andere aan de ideale gewichtsverdeling van 50/50 die ontstond door de plaats van de motor voorin de auto en de versnellingsbak achterin. De 924 bezorgde Porsche de omzetboost die het op dat moment nodig had, want het ging niet zo goed met Porsche. De 924 trok veel nieuwe klanten aan en was Porsche’s eerste echte volumemodel. Dankzij de 924 bestaat Porsche hedendaags nog steeds.

Wij bieden hier een originele, in uitmuntende staat verkerende Porsche 924 aan met een originele lage kilometerstand van slechts 48.590 kilometer!! De Porsche komt uit 1981 en was tot 10-2004 in het bezit van de eerste eigenaar. Dankzij een bemiddelaar is de auto een aantal jaren geleden met een kilometerstand van 43.392 kilometer van de tweede Zuid-Franse eigenaar aangekocht, wie de auto van de eerste eigenaar met een kilometerstand van slechts 12.000 kilometer overnam. De tweede eigenaar liet destijds de motorkap, front en bovenkant van het rechtervoorscherm, vanwege lakschade, door Porsche nieuw lakken. Het interieur, de motorruimte, kofferbakruimte en ook de wielkasten en onderkant verkeren in smetteloze originele staat. Verder wordt deze auto geleverd met veel historie, facturen, de map met alle boekjes inclusief afgestempeld onderhoudsboek en de originele complete gereedschapset. Het reservewiel werd nooit gebuikt en staat nieuw op de originele lichtmetalenvelg in de kofferbakruimte. De Porsche is voorzien van elektrische ramen, lichtmetalen velgen, getint glas en een Blaupunkt radio-cassette. Kortom een ontzettend bijzondere en compleet originele Porsche 924!

Al onze speciaal geselecteerde auto’s worden standaard afgeleverd met een geldige apk, een onderhoudsbeurt, professionele reiniging van binnen buiten en de auto wordt op uw naam overgeschreven, waarvoor wij niets in rekening brengen. Dat noemen wij nou: ”aandacht voor occasions”. Wij nodigen u van harte uit om de auto zelf te komen bezichtigen en te ervaren! ( Ons fysieke verkoopadres is alleen geopend op afspraak, ook ’s avonds en in het weekend mogelijk, gelieve eerst even te bellen of een bericht te sturen )

- Autobedrijf Schrama

Prijs

€12.950

Uitvoering

Coupe

Bouwjaar

1981

Autobedrijf Schrama